Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Ομιλία π. Θεοδώρου Φωτιάδη κατά την Τελετή Θεμελίωσης του νέου Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σισμανογλείου Γ.Ν.Α.

 Ομιλία που εκφωνήθηκε υπό του Προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης κατά την Τελετή Θεμελίωσης του νέου Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σισμανογλείου Γ.Ν.Α. την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021.

 

 

21-5-21

Θεμελίωση Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Σισμανογλείου Γ.Ν.Α.

 

            Πέρασαν 84 χρόνια και 5 μήνες (6-12-1936 / 21-5-2021) από την επιθυμία του Μεγάλου Ευεργέτου Κωνσταντίνου Σισμάνογλου να θεμελιωθεί το Ίδρυμα και να ιδρυθεί Ιερός Ναός αφιερωμένος εις τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.

            Το Δημόσιο δεν αξιώθηκε ποτέ να λάβει υπ’ όψιν στα σοβαρά αυτή την επιθυμία. Περάσανε Διοικητές (άνδρες και γυναίκες) και το μόνο που έπραξαν ήταν ένα δωμάτιο με όλες τις αποχετεύσεις από επάνω να το χρησιμοποιούν για Ιερό Ναό.

            Σήμερα στην Εορτή του Ευεργέτη, ο Διοικητής του Σισμανογλείου κος Ηλίας Δαλαΐνας με την αγαστή συνεργασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κου Κυρίλλου και με αιχμή του δόρατος την Διαχειριστική Επιτροπή του Ιερού Ναού, η επιθυμία του Ευεργέτου λαμβάνει σάρκα και οστά. Θεμελιώνεται ο Ιερός Ναός και αγάλλεται η ψυχή του Κωνσταντίνου Σισμάνογλου και της οικογένειάς του. Σήμερα είναι το μεγαλύτερο Μνημόσυνό του. Σήμερα αστράφτει το άγαλμά του που είναι χωμένο μέσα στα δέντρα για πολλά χρόνια.

            Σήμερα θα γεννηθούνε νέοι ευεργέτες γιατί δεν έχουν πάψει να υπάρχουν άνθρωποι που θα σέβονται την μνήμη τους. Γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν εκλείψει, γιατί οι άνθρωποι έχουν πάψει να τους τιμούν.

            Σεβασμιώτατε, κε Διοικητά, να είσαστε περήφανοι γι’ αυτήν την μεγάλη απόφαση. Να είστε περήφανοι για τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής, τον κο Γρηγόριο Κρανιώτη, την κα Ελισάβετ Παπαζήση, την Ταμία μας κα Σπυριδούλα Κωνσταντά, την κα Μαρία Κωστοπούλου και τον Πρόεδρο Ιερέα Θεόδωρο Φωτιάδη που ανέλαβαν αυτήν την μεγάλη ευθύνη της ανεγέρσεως.

            Σεβασμιώτατε, κε Διοικητά, ως εφημέριος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Μελισσίων επί 45 συναπτά έτη μπαινόβγαινα στο Ίδρυμα να κοινωνώ και να εξομολογώ. Συζητούσα με όλους τους Διοικητές για τον όρο της Διαθήκης και ήταν λόγος σε ώτα κωφών. Και σήμερα ο κος Δαλαΐνας από την πρώτη ημέρα αφουγκράζεται το αίτημα του Ευεργέτη και αυτή την στιγμή το κάνει πράξη. Άξιος!

            Χαίρομαι ιδιαιτέρως που σήμερα βλέπω Διοίκηση του Ιδρύματος και Ιερά Μητρόπολη να συνεργάζονται άψογα για το καλό και την παρά Θεού ευλογία των συνανθρώπων μας.

            Συγχαρητήρια σε όλους.

 

Χριστός Ανέστη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου