Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Κύκλοι Νέων Μητέρων: Από την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2018 και κάθε Τετάρτη στις 10:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας μας


            Αγαπητή μας μητέρα,
            Σήμερα,
            Στην κρισιμότερη καμπή της πανανθρώπινης Ιστορίας, που οι λαοί παλεύουν να κατασταλάξουν σε έναν κώδικα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ηθικών αξιών, αναμφισβήτητα, αναγνωρίζουν την ΑΓΑΠΗ, ως ύψιστη αξία και προσανατολίζονται στις επιταγές της, τουλάχιστον, θεωρητικά.
            Αλλά:
            Ποιος θα σπείρει και θα καλλιεργήσει την αγάπη στην ψυχή του σημερινού ανθρώπου           
Ο θησαυρός της αγάπης, δώρο Θεού, βρίσκεται στην καρδιά της Μάνας!
«Η μάνα κινεί το λίκνο της ανθρωπότητος.»
            Όμως, σήμερα, η μητέρα εν πολλοίς:
1) Ζει στην αμφισβήτηση της αξίας της οικογένειας και της μητρότητος. Και στην ψυχή της ίδιας της μάνας έχει σαφώς υποβαθμιστεί αυτή η αξία.
2) Ζει στο στρες του επαγγέλματος και των οικογενειακών υποχρεώσεων.
3) Ζει την ελάχιστη αναγνώριση του μόχθου της από την Πολιτεία, την Κοινωνία και από αυτό ακόμη το οικογενειακό της περιβάλλον.
4) Ζει στην ατμόσφαιρα της χαλαρωμένης ηθικής. Πείθεται συχνά και η ίδια και υποχωρεί! Με το εύκολο διαζύγιο, βουλιάζει μόνη της το «καράβι» της.
            Μέσα σε αυτή τη σύγχυση, πώς θα συμβάλει στην επίλυση των προσωπικών, συζυγικών, συγγενικών προβλημάτων όσο και παιδαγωγικών, ηθικών και υπαρξιακών, που, αναπόφευκτα, εμφανίζονται στην οικογένειά της;
            Στη δύσκολη αυτή προσπάθειά της, έχουν σκοπό να βοηθήσουν τη γυναίκα, οι «Κύκλοι Μητέρων», οι οποίοι για πέμπτη ήδη δεκαετία λειτουργούν, τρεις φορές το μήνα, στην Αθήνα, Πειραιά, προάστια και στην Περιφέρεια.
            Οι «Κύκλοι Μητέρων» δεν εξυπηρετούν ιδιοτελείς επιδιώξεις ή προσωπικές φιλοδοξίες. Είναι ξένοι προς κάθε πολιτική σκοπιμότητα. Δεν είναι ακόμη, απλώς κύκλοι κοινωνικής ή πολιτιστικής δραστηριότητας.
Είναι μία όαση για τη Μητέρα.
            Σε ατμόσφαιρα χαράς και ανυπόκριτης αγάπης θα συνδεθεί και με άλλες μητέρες, που έχουν τους ίδιους πόθους, τις ίδιες δυσκολίες, κοινούς προβληματισμούς. Η υπεύθυνη προσφέρει ένα θέμα από την Ψυχολογία και την Παιδαγωγική επιστήμη, κάτω πάντα από την ορθόδοξη χριστιανική θεώρηση, μελετημένο και τεκμηριωμένο, ειδικό για ό,τι απασχολεί τη μητέρα. Με τη συζήτηση και την ανταλλαγή της πείρας, η Μητέρα αναβαθμίζεται.
            Μπορεί να κάνει σωστές επιλογές. Να συνειδητοποιήσει βαθύτερα το Μεγαλείο της αποστολής της και να αγωνίζεται καθημερινά, για να ανταποκριθεί επάξια και ως σύζυγος και ως μητέρα, θεμελιώνοντας, πρώτα η ίδια, το οικοδόμημα της ζωής της επί τον μόνον θεμέλιον, τον Ιησού Χριστό.
            «Μόνο με την τοποθέτηση της Μάνας στη θέση που της αξίζει, μπορούμε να εξασφαλίσουμε μία ουσιαστική βελτίωση στην ανθρωπότητα».

Με πολλή αγάπη,
Οι υπεύθυνοι.


π. Θεόδωρος Φωτιάδης                                    Τριανταφυλλοπούλου Χρυσούλα
Προϊστάμενος Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής                                Μέλος κύκλου μητέρων
              Κιν. 6945428058                                Ο.Χ.Σ. «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
                                                                    Τηλ. 2106130080

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου