Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Εκδρομή Κατηχητικών Σχολείων




            Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε η λήξη των Κατηχητικών Σχολείων του Ιερού Ναού μας με την εκδρομή στο Ιερά Ησυχαστήριο Παναγίας της Φανερωμένης στην Μπάλα Αττικής και στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής.


            Στο Ιερό Ησυχαστήριο είχαμε την ευλογία να προσκυνήσουμε τα ευωδιάζοντα Ιερά Λείψανα του Αγίου Γέροντος π. Αθανασίου Χαμακιώτη, αφού προηγουμένως μας μίλησε η Ηγουμένη σχετικά με την ζωή του Αγίου Γέροντος. Τα παιδιά μαζί με το πρωινό τους στην τράπεζα του Ιερού Ησυχαστηρίου πήραν και ένα μικρό φυλαχτό ως ευλογία από την Γερόντισσα.
            Η εκδρομή μας συνεχίστηκε με κατεύθυνση τις κατασκηνώσεις. Εκεί τα αγόρια έπαιξαν ποδόσφαιρο με τα αγόρια του Κατηχητικού Σχολείου της Αγίας Άννης Χαλανδρίου και τα κορίτσια διάφορα άλλα παιχνίδια.
            Το κέφι και η χαρά όλων ήταν διάχυτα στα πρόσωπά τους αφού συμμετείχαν σε πολλά παιχνίδια όπως διελκυστίνδα, καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο, σκυταλοδρομία και κρυμμένος θησαυρός. Επόμενο ήταν να πεινάσουμε. Έτσι, όλοι μαζί φάγαμε στην τραπεζαρία. Εκεί είχαμε την δυνατότητα να μιλήσουμε και να ζήσουμε σαν μια μεγάλη οικογένεια. Τα παιδιά, όμως, συνέχισαν το παιχνίδι μέχρι το απόγευμα, όπου και φύγαμε.
            Ως ενθύμιο δώσαμε σε κάθε παιδί ένα προσευχητάριο. Το ραντεβού μας ανανεώθηκε για τον Σεπτέμβριο μέσα σε κλίμα χαράς και ικανοποίησης για όσα όμορφα μάθαμε και ζήσαμε όλη την χρονιά.
Καλό καλοκαίρι!
Ο υπεύθυνος Ιερέας των Κατηχητικών συνάξεων
Οι κατηχήτριες
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου